LA CIRCULACIÓ DEL POBLE, NECESSITAT DE ZONES BLAVES, ZONES VERDES I DE SEGURETAT VIAL I DE PERSONES (3/5/16)

IMG_6674

En aquest Consell vàrem convidar al Sergent Joan Roca i a l’Agent Martín Sánchez com a persones implicades en la circulació i seguretat del municipi.

El Sergent va fer una introducció definint les competències de la policia local, la problemàtica de l’estacionament, les zones verdes i blaves, la via verda i els camins escolars. També va explicar l’organització del cos de policia local i el seu funcionament.

Tot seguit, les conselleres i consellers van aportar les opinions dels seus companys de classe sobre:

  • Si els vianants circulen amb prou seguretat: majoritàriament creuen que és un poble segur per circular-hi i apel·len a la responsabilitat dels propis vianants, que de vegades es distreuen.
  • Si troben a faltar algun senyal. En aquest punt varen trobar força mancances ( calen nous passos de vianants, stops, plaques de pas escolar, miralls mal enfocats…) . S’acorda incrementar el pressupost per senyalització viària.
  • El respecte de l’ús i necessitat dels camins escolars segurs.
  • Si és fàcil o no aparcar a Palafrugell: pràcticament la totalitat dels consellers i conselleres van manifestar que era difícil aparcar al municipi.
  • L’eficàcia de les multes. En aquest punt hi va haver discrepàncies d’opinions sobre l’efectivitat de les sancions. Finalment es va arribar a la conclusió que era positiu posar les multes quan algú feia una infracció.

I per acabar el Consell es varen recollir moltes propostes de millora de circulació, mobilitat i aparcament com pintar més passos de vianants a prop de les escoles, més carrils bici, més zones d’aparcament, menys zones blaves i a menor preu …

 

Els comentaris estan tancats.