ELS DRETS DELS INFANTS (12/12/16)

En aquest Consell ens va acompanyar el senyor Carlos Villagrasa, president de l’Associació per a la Defensa dels Drets de la Infància i l’Adolescència (ADDIA) i president del Comitè Internacional dels Congressos Mundials per als Drets de la Infància i l’Adolescència per tractar el tema dels Drets dels Infants. En la seva intervenció va explicar la Convenció del Dret de l’Infant de 1989 on l’ONU va recollir tots aquests drets en una llei amb dos objectius clars:

– Tenir la possibilitat de ser feliços.

– Anar cap a un futur millor.

A partir d’aquesta Convenció, cada 20 de novembre se celebra el Dia Internacional dels Drets de l’Infant.

Les conselleres i consellers van definir els conceptes discriminar, tenir drets i protegir i varen anomenar tota una sèrie de drets que prèviament havien treballat a les seves aules. D’aquest llistat, cada conseller i consellera va escollir-ne 2 que creuen imprescindibles per un infant. Després de dues votacions, els drets més votats van ser:

– Dret a l’educació.

– Dret a l’alimentació.

– Dret a l’habitatge.

– Dret a una família que els estimi.

D’aquests 4 drets, els més votats són els que reivindiquem pel curs 2016-2017: el dret a l’educació i el dret a l’alimentació.

 

Els comentaris estan tancats.