BENESTAR SOCIAL A PALAFRUGELL (22/5/17)

El darrer tema que ha tractat el Consell dels Infants, a petició seva, aquest curs, ha estat Benestar Social a Palafrugell. Per parlar d’aquest tema i respondre a les preguntes dels consellers i conselleres es va convidar a la Regidora d’Hisenda i Benestar Social la Sra. Roser Massaguer i la Sra. Maria José Merino, Cap de l’Àrea de Benestar Social.

D’un seguit de temes plantejats, les nostres conselleres i consellers van exposar les aportacions recollides dels seus companys i companyes. Tots ells coincidien que tenir benestar és tenir cobertes les necessitats bàsiques, sentir-se bé amb un mateix i amb l’entorn, sentir-se estimat, poder estudiar… Tots aquests drets estan englobats a la Convenció dels Drets de l’Infant que ja vàrem treballar al Consell dels Infants del 12 de desembre.

A partir d’aquí, els infants van fer una sèrie de peticions a l’Àrea de Benestar Social a fi que les famílies necessitades rebin tot el suport de l’Ajuntament: ajudar a pagar les extraescolars, cobrir les necessitats mèdiques, donar menjar i roba a qui ho necessiti, reduir els preus dels habitatges…

La Sra. Maria José Merino va explicar que en els temes de sanitat l’Ajuntament no hi té competència però si que en altres àmbits hi dediquen molts recursos. L’Ajuntament gestiona les ajudes pel menjar i pels productes farmacèutics, ofereix habitatges de lloguer a preus reduïts, ajuda a trobar feina i promou el voluntariat de les associacions, fundacions i entitats que contribueixen en el benestar dels més necessitats i col·labora amb el CDA (Centre de Distribució d’Aliments) , gestionat per Càritas Parroquial.

Finalment, les tres coses bàsiques que consideren les conselleres i consellers per tenir benestar van ser en primer lloc l’habitatge, després la salut i per últim l’alimentació.

Els comentaris estan tancats.