Acta 4 de juny de 2018

Tema: L’Arxiu Municipal de Palafrugell.

ASSISTENTS

 Alcalde

Sr. Josep Piferrer Puig

Regidor d’Educació

Sr. Albert Tané Padrós

Consellers

 

NOM COGNOMS CURS ESCOLA
Jan Romero 5èA Torres Jonama
Valèria Ruíz 5èB Torres Jonama
Wissal Anikar 6èA Torres Jonama
Sara Sylla 6èB Torres Jonama
Ivan Kapustin Medina Sant Jordi
Cristina Espada Millan Sant Jordi
Ona Marca Hernández 5èA Barceló i Matas
Laura Planas Barrios 5èB Barceló i Matas
Júlia Fernández Falgueras 6èA Barceló i Matas
Dario Confala 6èB Barceló i Matas
Noa Ball 5èA Carrilet
Laia Tapias 5èB Carrilet
Erik Álvarez 6èA Carrilet
Marina Rechas 6èB Carrilet
Martí Bayona 5èA Pi Verd
Anneliese Morgado 5èB Pi Verd
Olivia Rodríguez 6èA Pi Verd
Pau Garcia 6èB Pi Verd

 

 Convidats:

 Sra. M. Concepció Saurí. Responsable tècnic de l’Arxiu Municipal de Palafrugell.

 

 Tècniques d’Educació

 Sra. Núria Aupí, Cap de l’Àrea d’Educació.

Sra. Bàrbara Romero,Tècnica d’Educació.

  1. S’aprova l’acta anterior.

 

  1. Tema: Arxiu Municipal de Palafrugell. Informació.

La Sra. Concepció Saurí explica el funcionament de l’Arxiu Municipal i ens ensenya un audiovisual que hi ha a la pàgina web de l’arxiu d’una visita a l’arxiu.

Explica que l’Arxiu Municipal de Palafrugell comença a funcionar el 1986 a Can Genís i que a l’actualitat també es disposa d’una nau que es troba al costat de l’escorxador.

La funció dels treballadors de l’arxiu és recollir, organitzar i difondre la informació. Actualment a l’arxiu treballen 3 persones a jornada completa i 1 persona a mitja jornada. Hi ha algunes feines de professionals específics que llavors es contracten. També hi ha la participació de voluntariat.

Es poden fer consultes presencials a l’arxiu a partir dels 14 anys i si és abans d’aquesta edat s’ha d’anar acompanyat d’un adult.

  1. Resultats de l’enquesta sobre Palafrugell que van fer els nens i les nenes de 5è i 6è de primària, el curs 2016-2017.

La Sra. Núria Aupí ensenya i comenta els gràfics resultants del buidatge de l’enquesta sobre Palafrugell que van fer els nens i les nenes de 5è i 6è de primària, el curs 2016-2017. Aquests resultats els trobareu incorporats en el bloc del Consell dels infants conselldelsinfants.com

L’alcalde i el regidor d’Educació acomiaden els consellers i les conselleres de 6è i els animen a participar en entitats i consells de joves del municipi.

Un cop finalitzada la darrera sessió del Consell dels infants d’aquest curs 2017-2018, els consellers, les conselleres i totes les persones assistents hem pogut veure com les sol·licituds i demandes a l’ajuntament, com a propostes més votades, s’han dut a terme. La instal·lació d’un gronxador adaptat per a nens i nenes amb discapacitat al parc de Can Bech, situat davant de l’ajuntament, ha estat la proposta que els consellers i les conselleres del Consell dels infants d’aquest curs han decidit invertir els 2.000 € del pressupost municipal d’aquest any. Es proposa baixar al parc de Can Bech i fer una foto amb tots els membres del Consell dels infants d’aquest curs davant d’aquest gronxador.

A les 19.00 h es tanca la sessió.